+36705003050

Menu

Hasznos tanácsok költözésre:

Mindentlátó fontos szomszéd:

Szinte minden társasházban van. Ő az, aki kizár a házból költöztetés közben (mert ez nem átjáróház). Szól, hogy (az ő költözése óta) ez nem teherlift, viszont a hétvégi tesco-kör után nagyobb súllyal terheli a liftet, mint amennyit mi bele mernénk tenni. Ő őrzi a kukát is ("nehogymá' beletegyé' valamit, nem ide fizeted a közös köccséget"). Ő az, akit a költözés napján el kéne küldeni egy egész napos hajókirándulásra.

Parkolás-rakodás:

Autónk teljes hossza 6,75 m + a rakodási terület. Előnyös, ha mind a fel-, mind a lepakoló címen a bejárati ajtóhoz közel 2-3 személyautónyi helyet tud biztosítani.

Csomagolás:

Ajánlatos a költözésre rendszeresített kartondobozok (IKEÁS kartondobozok és banános dobozok) használata.
A rajzokon jelzett hajtogatás után 25-30 kg-ig pakolható, és ha nem lóg ki belőle semmi, 4-5 magasan halmozható.
A narancssárga barkácsáruháznak van olyan doboza amibe 45 kg-ot lehet tenni (ez van ráírva), azt vigye a doboztervező mérnök!

Ruhák szállítására alkalmas zsák vásárlása előtt, győződjön meg annak minőségéről, nagyságáról.
Mind a dobozokra, mind a zsákokra javasolt ráírni hova való (szoba, konyha, garázs..), mi van benne, törékeny-e vagy sem.

Figyelem!

Érdemes készíteni "túlélő csomagot", egy- egy váltás ruhával, pár evőeszközzel, kávéfőzővel, poharakkal, tisztálkodási eszközökkel, pótkulcsokkal, szemüvegekkel, hogy a másnap is jól kezdődjön.

Lift-kapu-szomszédok:

Társasházaknál, régi építésű bérházaknál, jellemzően dupla szárnyú kapu, és belső ajtó van. A nem használt rész általában le van lakatolva, esetleg berohadva. Amennyiben van teherlift, intézze el annak használhatóságát, a költözés időpontjáról értesítse lakótársait. Kapu-lift ügyben kérje házmestere, közös képviselője, vagy a mindentlátó fontos szomszéd (önnek is van) segítségét.

Védett övezet:

Budapest V. kerület egyes részei + a vár, védett övezeti besorolásba tartoznak. Minden esetben egyedi behajtási engedélyt kell kérni, mely 0-tól 24 óráig, akár többszöri ki- és behajtással, egy adott napra szól és illetékekkel együtt az ára 4000 + 2540 Ft (bruttó). (2019. szeptemberi állapot)

Létszám:

Alapesetben minimum 2-3 fő az ajánlott, amennyiben van a rokonságban, barátok közt olyan személy, aki az autónál marad, akkor a sofőr is rakodik -elhagyhatja az autót-, ellenkező esetben csak annyira tudja elhagyni, hogy a plató mindig a látóterében legyen (liftig, lépcsőházig, kiskapuig). Alvállalkozókon keresztül 15-20 főt tudunk felvonultatni, de hogyha pl. kicsi a lift és kevés a hely, akkor fölösleges egy hadsereg. Családi ház, komplett iroda költöztetése minimum 3-6 főt, és minden esetben előzetes felmérést igényel.

Egyéb:

A dézsás, nagy cserepes virágok locsolását a költözés előtti napokban ajánlott mellőzni. A nagyméretű virágot nem lehet tenni semmire, és rá sem rakható semmi. Ha önnek sok van, akkor elképzelhető, hogy külön fuvarkört igényel.

Rakodó kollégáinkat ne kínálják szeszes italokkal, nem fogadják el.

A költöztetés nehéz fizikai munka, körültekintést, odafigyelést igényel. A 6-ig iszunk, 7-ig alszunk, 8-tól költöztetünk, 9-től újra iszunk, 10-től újra alszunk "haverok" biztos hogy utóbb többe kerülnek és 11-re én is hisztis leszek.

© 2008 - GARKAZOL Kft. Adatkezelés